dinsdag 13 november 2012

Expressie en dans 3e graad Rieme

"Boom Boom Waka Waka Shake Shake Yeah......"


Les 1
Via het internet werd een filmpje getoond waarin danscoach Bart de leerlingen  enkele dansbewegingen aanleert. Dit filmpje kan je terugvinden via een link die ook op mijn blog staat onder het label "Leuke tips voor de muzo-lessen".
De leerlingen leerden al vlug dat het niet zo gemakkelijk is om via een filmpje bewegingen over te nemen.

Les  2
De leerlingen kregen toch wel de dansmicrobe te pakken en wilden die bepaalde dansbewegingen wat beter kennen. Zo kwam ik op het idee om hen volledig te laten onderdompelen in een combinatie van dans en expessie. Er werd druk geoefend op het refrein. Zie filmpje.Les 3
De leerlingen werden in groepjes van 4 verdeeld en kregen de opdracht om zelf het refrein (het aangeleerde stuk) wat beter in te oefenen. Ze hadden daarvoor wat hulpmiddelen, nl. bij elke zin van het refrein mochten ze een woord schrijven wat typisch was voor de beweging. (een soort van geheugensteuntje)
Voor de strofes mochten ze zelf beroep doen op hun creativiteit en expressie-mogelijkheden. Voor de juffen werd het algauw duidelijk wie goed in groep kon werken. Je kon ook direct zien wie er de leiding nam.


Hieronder vind je een  filmpje van het proces (oefenen en creatief denken en bewegen).
Tot slot mochten ze hun creatie tonen aan het publiek. Hieronder een voorbeeld van een zelfgemaakt dansje.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten