donderdag 29 november 2012

Dans en bewegingsexpressie

Zelf een dans maken vanuit steunpunten met aandacht voor verschillende bewegingskwaliteiten.

1) Volg mijn schoenen (maatsoort 4/4)
Begeleider neemt 2 schoenen die bewegen. Doe met je voeten de schoenen na (springen, schuiven, snelle, trage, korte, lange passen,...steeds in het ritme)

2) Leer 4 lichaamsdelen......
uit je hoofd (vrije keuze, bv. knie, elleboog, voet, hand,...)
Als de muziek start, beweeg je eerst met het eerste gekozen lichaamsdeel, dan met het 2e enz...

3)Standbeelden
(doel: richting van pose, kopiëren, oriëntatie in de ruimte)
Op de grond zijn aanduidingen gemaakt, bv stukje plakband en rode sticker). Als de muziek start, dans je vrij rond. Als ze stopt doe je een standbeeld. Als de muziek nu start, idem, maar iedereen doet het standbeeld exact zoals diegene op de rode sticker. Dezelfde houding, in dezelfde richting.

4) Steunpunten
(doel: inzicht in steunpunten, variatie in beweging, inspiratie van elkaar)
Steunpunten zijn lichaamsdelen waarmee je steunt op de grond, dwz ze dragen een deel van je gewicht, je steunt erop.

Loop rond, als de muziek stopt zeg ik je met hoeveel steunpunten je een houding maakt. (3,2,5,4...)
Groep in 2 verdelen. Beide groepen op een lijn aan beide kanten van de zaal (zoals in vlaggestok). Beide groepen één voor één roepen, aantal steunpunten, houding.

Daarna: je mag niet meer 2 van hetzelfde lichaamsdeel gebruiken. (Van wat hebben we er 2?) 

5) Duo's
Zoek een partner, elk koppel een A en een B.
De A's zeggen telkens een aantal steunpunten, de B's lopen wat verder en doen een houding met dat aantal steunpunten. Na verloop van tijd wisselen. Je moet het identiek nadoen.

(doel: oog voor compositie)
Daarna: A loopt, doet een aantal steunpunten. B loopt en vult de houding van A aan met eigen lichaam (gaten vullen, elkaar niet aanraken), wisselen.

Elk koppel zoekt een ander koppel.
A's vormen nu een duo, de B's ook.
A's lopen en doen een aantal steunpunten, B's komen en vullen aan, A's lopen weer en idem.

(doel: inzien dat je frase bestaat uit poses en verplaatsing, je dat snel zelk kan maken)
A's plakken bewegingen aan elkaar, leren hun "zin of frase" vlot achter elkaar doen, B's ook. Nadien verfijnen met verplaatsingen die passen. Samen doen.

A's en B's zoeken elk ander koppel (nieuwe groepen worden gevormd, belangrijk ivm sociale vaardigheden) Beide koppels leren elkaar frase en maken er een geheel van. Oefenen.

6) Tonen

7) Nabespreking 


1 opmerking:

  1. Elite Paren is niet zomaar een online parenclub, maar een spannende nieuwe manier om met de leukste, interessantste en mooiste mensen in contact te komen. Of je nu op zoek bent naar een discrete website waar je op een veilige manier aan partnerruil kunt doen, of waar je koppel zoekt koppel, of koppel zoekt man kan vinden, of dat je eens wilt ervaren wat swingers voor elkaar doen als het licht uitgaat, Elite Paren is de ideale plaats om op een discrete en volledig anonieme manier je stoutste fantasieën waar te maken, of om gewoon een spannend afspraakje te vinden, als je dat liever hebt.
    Om dit te kunnen doen, biedt Elite Paren een online platform waar mensen gesprekken met andere bezoekers kunnen voeren, via mail, skype, chat en videochat. Discretie is hierbij gegarandeerd, koppel zoekt koppel, aangezien je altijd de keuze krijgt om anoniem te blijven, maar ook om jezelf te onthullen, als je dat spannend vindt. Om te beginnen zal je profielfoto enkel getoond worden wanneer je een verzoek om contact te maken goedkeurt, en niet eerder. Op deze manier kan je altijd bepalen wie weetdat je online bent, en wie niet.

    BeantwoordenVerwijderen